fbpx

Söker du RÄTT jobb, eller bara ETT jobb?

Ja, hur tänker du när du söker jobb och varför?

Att vara arbetssökande är en hel vetenskap, och råden skiljer mycket om hur man “ska” göra. Så långe det finns råd som “sök så många jobb du kan” så kommer processen att vara därefter. Det är lätt att känna en ekonomisk stress, en saknad av tillhörighet och då söka en massa jobb utan att lägga tillräcklig tid på varje ansökan. Samtidigt är det lätt att känna en hopplöshet, att ingen läser ansökan, att man inte får svar på ansökan eller att ansökan inte syns bland alla andra.

Försök tänka om här, ta nya tag varje dag!

Rätt jobb! glada medarbetare levererar bättre service

Att söka ETT jobb

För dig som verkligen VILL ha jobbet du söker så gäller det att lägga ner lite tid på din ansökan, så att du sticker ut ifrån alla andra som bara skickar ut i slentrian. Att verkligen visa vem du är för just den specifika tjänsten. Du kan behöva skruva din CV och du måste absolut skriva ett nytt PB.

Jag får en massa olika ansökningar varje vecka. Av dessa är det svårt att veta vilka som söker, men tappat hoppet och inte lägger ner någon energi på att skicka rätt PB till rätt ställe, eller ser till att skicka sin senaste CV m.m För väldigt ofta får jag ansökningar där man i sitt PB skriver om helt andra tjänster eller erfarenheter som gäller just denna tjänsten. Jag värnar alltid om individen och tror på att man verkligen vill ha jobbet. Så jag svarar att det är en annan tjänst och annan erfarenhet som krävs- men jag får aldrig svar tillbaka.

Beror detta på att AF bara kräver ett visst antal sökta arbete? Oavsett relevans eller geografiskt läge? Jag vill anställa dem som söker RÄTT jobb (ett man VILL ha, trivs med, har fallenhet och intresse för) inte bara söker ETT jobb, vilket som helst.

Att söka RÄTT jobb

Rätt jobb innebär att du känner att du kommer att trivas och vilja stanna kvar. Att du känner att du fåt bidra med din kunskap och erfarenhet men också att du vill sträva åt samma håll och samma mål som din nya arbetsgivare. Att ha samma, eller iallafall liknade värderingar spelar en viktig roll i en långsiktighet på en arbetsplats. Att ha rätt jobb leder också till att du har kul på jobbet, och du kommer att må bra.

Worqiworqi

Tack för att du tog dig tid att läsa detta inlägg, och jag ser fram emot att höra era tankar och erfarenheter kring detta ämne.

Söker du nya medarbetare? Svårt att hitta rätt erfarenhet? Funderar du på hur bemanning kan vara lösningen? Vill du veta mer om hur vi arbetar med vår bemanning? Hör av dig så berättar vi mer.

Vill du jobba hos oss? Varmt välkommen att söka någon av våra tjänster på vår karriär sida, eller ta kontakt med oss direkt.