fbpx

Tips för att hitta nya medarbetare

Hitta din nästa medarbetare

Rekrytering för restaurangbranschen kan vara en utmaning eftersom det är en bransch med hög personalomsättning och många olika roller som behöver tillsättas, såsom kockar, servitörer, bartendrar och restaurangchefer. Men med lite tid och ansträngning kan du hitta den perfekta kandidaten som har den erfarenhet och passion som krävs för att få din restaurang att blomstra.

Här är några tips för att hitta rätt och effektivisera rekryteringsprocessen:

  • För att hitta erfaren personal, är det viktigt att veta vad du söker. Sätt upp en lista med de kvalifikationer och erfarenheter som du önskar att din kandidat har. Detta kan inkludera erfarenhet av branschen, ledarskap, kommunikation och problemlösning.
  • Skapa en tydlig och engagerande annons för att nå ut till målgruppen i bruset. Använd en fängslande rubrik och beskriv de viktigaste kraven för tjänsten, som erfarenhet, utbildning och personliga egenskaper. Var också tydlig med vilka förmåner som erbjuds, som lön, förmåner och utvecklingsmöjligheter.
  • Använd sociala medier: Använd sociala medier för att sprida dina jobbannonser och nå ut till en större målgrupp. LinkedIn, Facebook och Instagram är alla användbara verktyg för att marknadsföra dina lediga jobb.
  • Att inte kunna skriva en bra CV eller Pb behöver inte innebära att kandidaten inte är lämplig för tjänsten. Tänk alltså på att inte bara titta på deras CV utan också på deras personliga egenskaper och motivation för att jobba inom restaurangbranschen.
  • Ta bakgrundskontroll, viktigt i dagens samhälle. Men lika viktigt är det att alla måste kunna få en andra chans, det kanske var väldigt längesedan?
  • Var noggrann med referenstagning: För att säkerställa att du anställer rätt person är det viktigt att genomföra noggrann referenstagning. Fråga om tidigare arbetsgivare och kontakta dem för att få en bättre förståelse för kandidatens arbetsprestation och personlighet.

Genom att använda dessa tips kan du effektivisera rekryteringsprocessen och hitta lämpliga kandidater för din restaurang.

ny medarbetare, kock
ny medarbetare, kock

Du hittar inte alltid den bästa medarbetaren i processen

Att få dem att kliva på en lång rekryteringsprocess är inte lika enkelt som det låter. De med med lång och gedigen erfarenhet har fått jobb via kontakter och aldrig behövt söka ett jobb eller skriva CV. Än mindre vara aktiv på LinedIn, känn sig bekväm att spela in en video eller göra tester. Dessa hoppar garanterat inte på en lång process utan vill snabbt kunna ringa, maila eller på sin höjd maila CV. Missa inte de som har kompetens för tjänsten men saknar kompetens att vara med i processen.

Att hitta rätt personal till restaurangbranschen kan vara en utmaning.

Viktigt att poängtera är att intervjua flera kandidater och inte bara anställa den första som verkar lämplig. Genomför en grundlig intervjuprocess, inklusive referenscheck, för att säkerställa att du väljer rätt person. Att ta en bakgrundskontroll är viktigt.

Som restaurangägare är det avgörande att ha ett starkt och erfaret team som har kul på jobbet tillsammans och bidrar till framgången för din verksamhet.

Tack för att du tog dig tid att läsa detta inlägg, och jag ser fram emot att höra era tankar och erfarenheter kring detta ämne.

Söker du nya medarbetare? Svårt att hitta rätt erfarenhet? Funderar du på hur bemanning kan vara lösningen? Vill du veta mer om hur vi arbetar med vår bemanning? Hör av dig så berättar vi mer.

Vill du jobba hos oss? Varmt välkommen att söka någon av våra tjänster på vår karriär sida, eller ta kontakt med oss direkt.