fbpx

Feedback från dina medarbetare

Vad är ditt viktigaste kvitto på att du gjort rätt i din roll som ledare, arbetsgivare eller företagare? Fler avslutade affärer? fler bokningar? Fler nöjda gäster? Högre omsättning? Högre lön? Annat?

Mitt viktigaste kvitto är feedback, från såväl kund som medarbetare, det ger så enormt mycket och är det absolut viktigaste kvittot som finns.

Feedback för att utvecklas som ledare

Feedback är en viktig del av att utvecklas och växa som ledare. Att höra från dina medarbetare om vad du gör bra och vad du kan förbättra kan hjälpa dig att bli en bättre ledare och skapa en bättre arbetsmiljö för dina anställda. Men hur kan du få konstruktiv feedback från dina medarbetare? Här är några tips:

  • Skapa en öppen kommunikationsmiljö. För att få feedback från dina medarbetare behöver du skapa en miljö där de känner sig bekväma med att öppet dela sina tankar och åsikter. Se till att du har en öppen dörrpolicy och att dina medarbetare vet att de alltid kan komma till dig med frågor eller funderingar.
  • Be om feedback Det är viktigt att du aktivt söker feedback från dina medarbetare. Be dem om deras åsikter och var specifik i vad du vill ha feedback på. Till exempel kan du be om feedback på hur du hanterar teammöten eller hur du kan bli en bättre mentor.
  • Lyssna aktivt När du får feedback från dina medarbetare är det viktigt att du lyssnar aktivt och tar in vad de säger. Visa att du tar deras åsikter på allvar genom att ställa följdfrågor eller be om förtydliganden. På så sätt kan du få en djupare förståelse för deras perspektiv.
  • Var öppen för förändring Feedback är meningslös om du inte är villig att göra förändringar baserat på det du har hört. Var öppen för att ta till dig feedbacken och vidta åtgärder för att förbättra dig själv och din ledarstil.
  • Ge återkoppling på återkopplingen. När dina medarbetare delar feedback med dig är det viktigt att du ger dem feedback på deras feedback. Tacka dem för att de delade sina åsikter och ge dem feedback på vad du kommer att göra med deras feedback. Detta visar att du tar deras åsikter på allvar och att du vill arbeta tillsammans för att skapa en bättre arbetsmiljö.

Sammanfattningsvis är feedback från dina medarbetare en viktig del av att bli en bättre ledare och skapa en bättre arbetsmiljö. Genom att skapa en öppen kommunikationsmiljö, be om feedback, lyssna aktivt, vara öppen för förändring och ge återkoppling på återkopplingen kan du få konstruktiv feedback från dina medarbetare och arbeta tillsammans för att skapa en bättre arbetsmiljö för alla.

WorqiWorqi | Bemanning & Rekrytering Feedback
WorqiWorqi | Bemanning & Rekrytering

Rörande feedback

Igår fick jag en feedback som gjorde mig nästan tårögd. En fd medarbetare ringer och berättar att han fått heltidsjobb på en restaurang. Han var mkt glad och tacksam för detta, och tiden hos oss.

Men det finns en lång och brokig historia hos honom. Som jag valde att se att den låg bakom honom. Trots varningar då jag gjorde bakgrundskontrollen. Jag såg den personen som fanns där inne, under den tuffa fasaden med den hårda attityden.

Även anställningen hos mig var brokig, jag har inte bara skällt på honom flera gånger. Jag har även coachat, förmanat, peppat, coachat igen och pratat mycket om hur han måste förändra sig. Vid ett tillfälle var jag tvungen att säga att han fick ta en timeout, det fungerade inte helt enkelt.

Han kom tillbaka, vi fortsatte som tidigare men det slutade tyvärr med att jag var tvungen att släppa taget, kunde inte ha honom kvar.

MEN igår ringer han: ”vet du vad Anna, jag har ALDRIG ringt till en arbetsgivare som jag gör nu. Men du är den enda som trott på mig”❤️ DET värmde, detta lever jag på hela veckan.

Han hade självmant tagit en timeout, så som jag hade rått honom, funderat, jobbat med sig själv och nu landat i en heltids anställning. Detta gjorde mig stolt som arbetsgivare.

Hur stöttar du dina medarbetare? Hur väljer du att se vad de HAR gjort kontra vad de KAN tillföra i din rekrytering?

Tack för att du tog dig tid att läsa detta inlägg, och jag ser fram emot att höra era tankar och erfarenheter kring detta ämne.

Söker du nya medarbetare? Svårt att hitta rätt erfarenhet? Funderar du på hur bemanning kan vara lösningen? Vill du veta mer om hur vi arbetar med vår bemanning? Hör av dig så berättar vi mer.

Vill du jobba hos oss? Varmt välkommen att söka någon av våra tjänster på vår karriär sida, eller ta kontakt med oss direkt.