fbpx

Bra arbetsmiljö stärker ditt employer brand

Vad tycker du är viktigt för den rätta arbetsmiljön?

Att behålla sina medarbetare är viktigt. Du slipper lägga tid på lång rekryteringsprocess och dina gäster gillar att de ser samma välkända ansikten när de kommer. Hur gör du då för att behålla dem, få dem motiverade? Få dem att trivas? Arbetsmiljön är a och o.

Arbetsmiljön kan innefatta väldigt mycket och börjar egentligen redan vid rekryteringen, vad du erbjuder dem inför sin nya tjänst. Att du sedan kan hålla detta och överträffa förväntningar. Får dina medarbetare är precis lika viktiga som dina gäster.

 • Erbjud ett bra schema
 • Utbilda och utveckla medarbetarna
 • Skapa en positiv arbetsmiljö
 • Ge feedback och erkännande
 • Förse medarbetarna med de verktyg och resurser de behöver för att göra ett bra jobb
 • Se till att ni har kul på jobbet tillsammans
 • se till att alla blir sedda, på det sättet var och en behöver

Den viktiga arbetsmiljön

Genom att implementera dessa tips kan du skapa en arbetsmiljö som uppskattas och värderas av dina medarbetare, vilket i sin tur kan leda till en högre lojalitet och minskad personalomsättning.

Att hålla ditt team motiverat och engagerat under osäkra tider kan bidra till att säkerställa framgång på lång sikt.

Bild på glad ung tjej med meny i handen symboliserar servering a la carte
Servering a la carte

Mer djupgående om arbetsmiljö

Ovan har vi pratat lite mer mjuka värden, här kommer vi in på lite tyngre ämnen. Arbetsmiljön kan variera beroende på flera faktorer som storlek på anläggningen, antal anställda, typ av arbete som utförs och vilken utrustning som används. Här är några generella tips för att skapa en hälsosam och säker arbetsmiljö:

 • Ventilation och luftkvalitet: Se till att det finns god ventilation och luftkvalitet i anläggningen för att undvika hälsoproblem som allergier, huvudvärk eller trötthet. Det kan också hjälpa till att minska risken för smittspridning.
 • Belysning: Bra belysning är viktigt för att minska risken för ögonbelastning och huvudvärk. Se till att det finns tillräckligt med naturligt ljus och att belysningen är tillräckligt stark.
 • Ergonomi: Se till att alla arbetsstationer och utrustning är ergonomiskt utformade för att minska risken för belastningsskador och muskelvärk. Anpassa arbetsstationer efter personalens kroppsstorlek och ergonomiska behov.
 • Arbetsutrustning: Se till att all utrustning är i gott skick och fungerar korrekt. Se till att det finns tydliga instruktioner för användning och att all personal är utbildad i att använda utrustningen på ett säkert sätt.
 • Buller: Buller kan vara skadligt för hälsan och kan orsaka hörselskador eller stress. Se till att det finns lämpliga skyddsåtgärder som hörselskydd eller bullerdämpande material.
 • Säkerhet: Se till att det finns tydliga instruktioner och rutiner för säkerhetsåtgärder som brandskydd, evakuering och första hjälpen. Se till att all personal är utbildad i säkerhetsrutiner.
 • Stresshantering: Restauranger kan vara stressiga arbetsmiljöer på grund av höga krav och tidspress. Se till att det finns lämpliga stödåtgärder som avslappningsövningar, stresshanterings kurser eller möjligheter till ledighet för att hantera stress och förbättra trivseln på arbetsplatsen.

Genom att ta hand om arbetsmiljön kan man skapa en trygg och hälsosam arbetsplats som främjar produktivitet och trivsel för personalen.

Tack för att du tog dig tid att läsa detta inlägg, och jag ser fram emot att höra era tankar och erfarenheter kring detta ämne.

Söker du nya medarbetare? Svårt att hitta rätt erfarenhet? Funderar du på hur bemanning kan vara lösningen? Vill du veta mer om hur vi arbetar med vår bemanning? Hör av dig så berättar vi mer.

Vill du jobba hos oss? Varmt välkommen att söka någon av våra tjänster på vår karriär sida, eller ta kontakt med oss direkt.