fbpx

Boka bemanning för din restaurang, fördelar och information

Se först till att bygga din egna personalstyrka som grundplåt

I dagens snabbt föränderliga restaurangbransch är det avgörande att hitta sätt att effektivt hantera arbetskraftsbehovet, boka bemanning är ett av dem. Dina medarbetare lägger du lätt upp på ett rullande schema, de timmar du vet som krävs för att kunna öppna dörren. Sedan tillkommer bokningar, event, väderomslag, semester, sjukdomar, konserter/matcher i stan. Ja listan kan göras lång på vad som kan vara avgörande hur många gäster ni kan komma att beräkna för varje specifika tillfälle.

En av de mest framgångsrika metoderna är att boka konsulterna när du vet behovet. I detta blogginlägg kommer vi att utforska dessa fördelar och visa hur de kan hjälpa till att optimera din restaurangs arbetsstyrka. Vi vill stryka under vikten att ha sin egna personalstyrka som grund, för att sedan fylla upp med bemanning.

Rätt jobb! glada medarbetare levererar bättre service

Fördelar med att boka bemanning

  • Flexibilitet och anpassningsbarhet: Restaurangbranschen kan vara mycket oförutsägbar. Beroende på säsong, efterfrågan och evenemang kan personalbehovet variera betydligt. Genom att boka in extra konsulter kan du enkelt anpassa din arbetsstyrka efter behovet. Oavsett om du behöver extra personal under högsäsong eller tillfällig ersättning för sjukdom eller ledighet, kan bemanningsföretag snabbt tillhandahålla lämplig personal. Denna flexibilitet hjälper till att undvika över- eller underbemanning och säkerställer en smidig drift av din restaurang. Har du behov av att kunna boka på kort varsel? Se till att hitta en samarbetspartner som löser detta smidigt

  • Tidsbesparing: Rekryteringsprocessen kan vara tidskrävande och distraherande för restaurangchefer. Genom att boka bemanning kan du spara värdefull tid och fokusera på kärnverksamheten. Bemanningsföretag har redan en pool av kvalificerade och erfarna kandidater, vilket innebär att du slipper lägga tid på att leta efter och intervjua ytterligare potentiella anställda utöver dina egna. Du kan lita på att bemanningsföretaget tar hand om hela rekryteringsprocessen, inklusive bakgrundskontroller och referenstagning, vilket sparar både tid och resurser.
Bild på serveringspersonal på led symboliserar servering bankett & konferens
Bild på serveringspersonal på led symboliserar servering bankett & konferens
  • Expertise och erfarenhet: Bemanningsföretag specialiserar sig på att tillhandahålla personal till restauranger och har därför omfattande kunskap och erfarenhet inom branschen. De har insikt i de senaste trenderna och kraven inom restaurangverksamheten. Genom att anlita bemanningstjänster får du tillgång till deras expertis och kan dra nytta av deras rekommendationer och råd för att förbättra din restaurang. Deras erfarna personal kan också hjälpa till att upprätthålla höga servicestandarder och bidra till en positiv gästupplevelse. Viktigt dock att vara specifik vid varje bokningstillfälle. Det är viktigt med rätt kompetens till rätt tillfälle. Det går åt båda håll- är det bröllop/bankett så är det viktigt med serveringspersonal som varit med tidigare och vet rutiner, vett och etikett för bröllop/bankett. Men är det en runner eller servering på tex ett utomhus event är det inte alls säkert att samma person trivs och levererar vid detta tillfälle. En bartender kan vara allt från att bara hälla upp öl till att kunna göra en massa olika cocktails. Är det en barista du behöver så räcker inte ngn med bara cafe vana. Behöver det vara en ruschig person med mkt energi, eller en lugnare person som ändå levererar lika mkt?
Bild på glad kvinna vid en Espressomaskin symboliserar en barista
Bild på glad kvinna vid en Espressomaskin symboliserar en barista
  • Kostnadseffektivitet: Genom att boka bemanning kan du effektivisera dina arbetskraftskostnader. Du betalar bara för precis de timmar du vet att du har högre beläggning och bokar in för. Bemanningsföretag tar hand om personalens löner, förmåner och administration, vilket minskar dina direkta kostnader. Dessutom kan du undvika kostnader för utbildning och personalutveckling, eftersom bemanningsföretagen redan har personal som är välutbildad och erfaren inom restaurangbranschen. Detta speciellt nu då många lämnat branschen efter pandemin och sökt sig till andra arbeten. Men de söker sig gärna till bemanning för att kunna hoppa in då och då när det passar dem.

Sammanfattning: Att boka bemanning för din restaurang erbjuder en mängd fördelar som kan förbättra din verksamhet på flera sätt. Flexibilitet, tidsbesparingar, expertis, kostnadseffektivitet och minimerad personalhantering är bara några av de fördelar som du kan dra nytta av genom att samarbeta med ett pålitligt bemanningsföretag. Genom att utnyttja dessa fördelar kan du optimera din restaurangs arbetsstyrka och skapa en framgångsrik och välmående verksamhet i dagens konkurrensutsatta restaurangbransch.

Låt Worqiworqi hjälpa dig med din bemanning

Tack för att du tog dig tid att läsa detta inlägg, och jag ser fram emot att höra era tankar och erfarenheter kring detta ämne.

Söker du nya medarbetare? Svårt att hitta rätt erfarenhet? Funderar du på hur bemanning kan vara lösningen? Vill du veta mer om hur vi arbetar med vår bemanning? Hör av dig så berättar vi mer.

Vill du jobba hos oss? Varmt välkommen att söka någon av våra tjänster på vår karriär sida, eller ta kontakt med oss direkt.