Kvalitet eller Kvantitet?

Oct 12, 2023 | Restaurang, Bemanning

Kvalitet eller Kvantitet?

Kvalitet eller kvantitet? Vad tycker du? Ställer du dig på torget och skriker “kom och köp” eller “anställ mig”? Nä, det tror jag inte. Att göra en grundlig research av företaget, tjänsten, behovet, arbetsmiljön eller vad som kan komma att behövas. Allt för att ditt sökande ska bli så relevant och träffsäkert som möjligt.

Kvalitet eller kvantitet som arbetssökande?

Jag har alltid förespråkat kvalitet, men visst har jag, under en tid som arbetssökande skickat några CV på måfå. Även jag i lite desperation då man sällan får återkoppling. Men självklart endast till jobb jag varit intresserad av och haft kompetens för. Jag skulle aldrig söka ett jobb som tex polis, med en CV där det står att jag söker arbete som sjuksköterska. 

Men i tider som dessa märker jag att många blir väldigt desperata 🙈😱, eller är det av hopplöshet? Att sluta bry inte bryr sig om kvalitet eller sitt varumärke. 

Jag får väldigt många sökande, många helt utan relevans för tjänsten. Några söker ALLA våra lediga tjänster och i 2 namn med 2 olika CV- vips är Arbetsförmedlingen nöjd med rätt antal jobb🙈😱🤬 HELT galet. Men visst får jag många riktigt bra ansökningar också. Där kandidaten har ansträngt sig för att adressera sitt intresse direkt till mig och Worqiworqi.

Kvalitet eller kvantitet när du söker nya kunder?

Visst har jag skickat säljmail på måfå för att sälja in mina tjänster. Men ändå kollat upp lite om de kan komma att ha behovet. Om de överhuvudtaget har någon relevans för Worqiworq.

Men det är samma sak här, att många inte bryr sig om kvalitet eller sitt varumärke. De bara skickar ut i desperation 🙈😱 Utan någon som helst bakgrundskontroll eller ha läst in sig på mig som företag. Vad jag kn tänkas behöva ha hjälp med.

Nej då, plötsligt får jag titt som tätt Mail från andra bemanningsföretag som vill sälja in sina tjänster till mig. De har troligtvis bara sökt på restaurang och då kommer vi upp. Vad de missar är att även vi, Worqiworqi är ett bemanningsföretag inom restaurang.

Nu får det vara slutgnällt från mig🤩
Skapa er en fantastisk sommar- ledig eller inte- sol får nog de flesta🌞🌞🌞

#bemanning #restaurang #hotell #rekrytering

Tack för att du tog dig tid att läsa detta inlägg, och jag ser fram emot att höra era tankar och erfarenheter kring detta ämne.

Söker du nya medarbetare? Svårt att hitta rätt erfarenhet? Funderar du på hur bemanning kan vara lösningen? Vill du veta mer om hur vi arbetar med vår bemanning? Hör av dig så berättar vi mer.Vill du jobba hos oss? Varmt välkommen att söka någon av våra tjänster på vår karriär sida, eller ta kontakt med oss direkt.

Behov av att rekrytera eller bemanna? Kontakta oss idag!